Wednesday, September 28, 2011

Gulai Telur Ikan bulat-bulat besarrRR !

Assalamualaikum.



berkurun tak update blog ni.. berhabuk macam bilik sendiri dah. =.=''



nak jadikan cerita senin lepas, masa balik keja aku & incik tunang p membuat servey keatas butik yang sepatutnya , lepas tu aku ajak dia singgah pasar malam sebab nak tapau makan untuk penghuni rumah yang lain..



jalan punya jalan ... tinggggg bersinar-sinar mata bila aku tengok ada sorang pacik ni jual sesuatu yang dah lama sangattttt aku tak makan. secara tak sengaja terus aku mengidam & nak benda tu.. tau benda apa? TELUR IKAN yang bulat2 besar tu.. bukan yang halus tu..



harga dia makkkk aaiiii leh tahan mahal 100g =RM5 aku beli 300g =RM15. beli ikan pun tak mahal macam tu.. tapi yelaaaa telur ikan ni susah nak dapat ooo... sebab tu gak la aku dah lama tak makan.



harini aku malas nak p kerja + perut aku sakit sejak semalam. tah kenapa dengan perut aku ni. so aku amek kesempatan ni untuk realisasikan impian aku selama ni. perghhh impian tu ! haha aku pon mula operasi mengkerjakan telur ikan tu. tapi pada mulanya aku taktau nak masak apa.. pikir punya pikir, memang sah gulai / kari menjadi menu harini. maklumlah darah mami nak turun kemana kalau bukan kat aku kan. of kos lah i pilih Kari kannnn.. hahaha kari sebagai main menu yang menu sampingan tu takyah cita la, sebab hari2 pun benda sama :P



dah dah, cita punya cita, kari aku pon dah siap... selamat MENJAMU MATA.. perut aku pon act dah dijamu dengan telur-telur ikan yang heaven itu..alhamdulillah, tercapai jugak impian aku. legaa baqqq hang ! hehehehehe



OK BAI !



Friday, September 23, 2011

Yuna Zarai - Fears and Frustrations