Tuesday, May 31, 2011

2nd Interview

Alhamdulillah, interview pertama bejalan dengan lancar & tadi dapat panggilan untuk 2nd interview pada 10 Jun 2011 & masih lagi menunggu panggilan interview yang lain sama. Apa2 pon will try my best untuk panggilan kedua ni :)

InsyaAllah...
pegang 1 perkara, '' Rezeki Allah sentiasa ada, Cuma lambat atau cepat saja " . . :)

kalau sesuatu tu dah ditetapkan, itulah rezeki kita & rezeki manusia adalah berbeza2..
so terima dengan seadanya..

Try sebaik mungkin & redha. tidak terlalu mengharap adalah yang terbaik, dengan itu kita tidak akan kecewa jika tak dapat sesuatu yang kita impikan.

InsyaAllah . .

Doakan yang terbaik untuk i ye :)







p/s: tipula ta penah frust & tekanan, kadangkala stress sampai gado2.. hahaha..
tapi doa kedua orang tua & tunang tersayang yang sentiasa memberi sokongan dapat memberi
sedikit-sebanyak kekuatan pada diri. Kuatkan lah semangatku & jauhila dari segala tekanan & sifat2 negatif.. aminnn.

Monday, May 30, 2011

Pecah Kaca Pecah Gelas, Pecah Mug Dapat Yang Baru =DD




Hai ! Hai ! Hai !


Assalamualaikum uolss..




lama ta update bukan ?hoho

ni pon nak buat entry yang serba ringkas, atas dasar janji update! leh gitu ? haha !


tapi tetap nak cita benda yang menarik bg i w'pon uolss cko tah apa2.. tp ni still perkembangan i ok. lalalalalalalalalala~


ok lately ni kondisi kesihatan i adalah kurang memuaskan.. selsema ,batuk, demam time malam ja jadi seram sejuk.. siang ok pulak. mengada btoi kan =.=''


so disebabkan itu pada suatu hari masa nak buat milo dengan Mug Kegemaran yg begitu cantik kebunga-bungaan tu kann, satu kejadian x diingini terjadi. Masa tu dok tengah pening tah macam mana tangan yang tengah pegang mug tu terberetoh peti ais lalu jatuh bekecai.. wuaaaaaa :'(


so Mug kegemaran yg cantik kebunga-bungaan pon dikebumikan di dalam tong sampah !


Tapiiiiiiiiiiiiiiii... incik Tunang dengan baik hati gantikan Mug bunga2 tu dengan Mug baru stripes wana-wani.. hehehehehehe



ni haaaa :)



baru la semangat nak minum.. hahaha mengada kan ! macam la kat umah ni tadak mug/ cawan2 lain dah..


tapi feel minum guna mug sendiri/khas ni lain taw,rasa lebih nikmat ! tambah2 orang tersayang yang bagi.. perghhh lagi sedaplah minuman tu.. HAHAHAHHA

Ok done! update jugak akhirnyaa.. tapi yang rinkas dah jadi panjang.. muahahaha

ok baiii =))

Saturday, May 21, 2011

ini sangat cool !!

Boy : Do u love me more thn ur family ?

Gal : No

Boy : Why ?
.........
Gal : okay Listen dis..

when i started to walk I fell, u were not there to pick me up. bt my mom was.

When i went outside, u were not there to hold my finger. bt my dad was.

When i cried . .u didnt give me ur toys to play. .bt my brother n sister did.

My family iz more precious thn anythng else. !:)

Friday, May 20, 2011

Dannn Ini Jugakkkk !! Hahahahahah :P

Ok ni macam mintak penampo ! lawak la gilee ;D

Monday, May 9, 2011

1 Step done ! fuh, lega

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, aku dah dapat green lite untuk 1st step nak nikah. green lite apakah ?
green lite untuk SIJIL KURSUS PRA PERKAHWINAN! :P

fyi setiap manusia yang mempunyai niat & dalam perancangan nak menikah WAJIB lah mendapatkan sijil pra perkahwinan ni dulu. kalau rasa2 tadak sijil lagi elok la p ambek no, kalau tak jangan berangann laa nak menikah. Dan yang untungnya sijil sekarang adalah laku buat selama-lamanya. kalau dedulu ada had kan sekarang dah tadak. so UNTUNGLAHHH.. :)

maukala kata lepas SPM taktaw nak buat apa, p amek kursus ni siap2 pon boleh. sebab tu jugak lah kot time aku p tu ada ja budak2 lepasan spm ni yang p. bagusss budak2 sekarang =)
tapi standard la bab kawen ja lajuu kan, ce suh baca buku, buat keja umah ka hurmmm tobat very the last minute baru buat. *ckp bdasarkan pengalaman sendiri* hahahaha !

Ok cakap bab kursus ni meh nak review serba sedikit ye.. kalau nak lebih2 nanti aku bagi contact no boleh la p daftar kursus terus :)

Kursus yang dijalankan adalah selama 2 hari. Iaitu pada hujung minggu.
( SABTU=fullday & AHAD= half day)
so aku telah menghadirkan diri pada sabtu& ahad lepas.. ;)

Pada mulanya aku rancang bersama si tunang nak p kursus dekat Masjid Negeri Penang. kalau dekat masjid mungkin lebih selesa. nak solat pon senang kan, tapi bila tengok balik jadual dekat masjid ujung bulan 5 baru ada & parents kami masing-masing kalau boleh nak kami p buat cepat.. so takmau panjang2 cerita kami decide p 7&8 mei lepas lah..

Kami amek kursus anjuran Sejati Diri Enterprise & Yuran dikenakan adalah sebanyak RM80 Sahaja..
*dpt buku,pen,beberapa keping kertas kosong,makan pagi & tgh hari selama 2 hari,& sijil) so memang berbaloi la kan. Mak pon ada cakap murah sebab dulu masa mak buat pon RM80 gak.. & tempat kursus adalah di Tingkat 2,Dewan Mesyuarat 1&2, Kompleks pasar bayan baru. Alhamdulillah tempat kursus jugak selesa. dun wori ekon mestilah ada kan..

Untuk maklumat Jadual Kursus boleh la rujuk gambar kat bawah ni nanti,
nak cita semua jenuh la T-T . . . . .

Ok, for me kursus anjuran syarikat ni adalah baik. Penceramah juga ok, cuma hari pertama agak membosankan.. aku sangat lah tak boleh dengar ceramah yang terlalu serius or tadak gap. atleast buat la lawak ka apa ka baru tak bosan & mata pon tak lelap kan.. haha Hari pertama dianggap sedikit bosan mungkin disebabkan faktor jadual yang memang full dari pagi sampai petang plus faktor beberapa penceramah yang tak menyelitkan sedikit humor dalam penyampaian. bagi aku, kalau cita pengalaman dia yang besst2 & menarik pon dah terbaekk lah !

Hari kedua alhamdulillah... terbaek ! jenuh gelak wehh.. bila engat2 balik pon rasa lawak..
thankss penceramah, uolss really make my day.. chewah! hahaha
boleh dikatakan semua penceramah memasukkan unsur2 humor dalam penyampaian, & tak lupa jugak ada yang buat macam kuiz..

bestt terharuu pon ada sebab si tunang masukkan nama aku dalam list 7 benda terpenting dalam hidup dia. laki2 lain haremmm.. banyak letak keta, kawan2, duit aset, kereta, kad kredit & blablablabla.. nak letak tu takpa ni dekat no 1 pulak tu. iskk iskk..
sampai ustaz tu cakap "haaa esok ni p kawen dengan keta hampa" hhahahaha.. tapi mungkin gak laki lain malu nak letakkan nama2 orang yang depa sayang...

untungg dapat tunang yang *tak malu*.. ustaz tu siap baca lagi yang si tunang tu tulis.. aku jatuh no 2 selepas family dia ... hoho ustaz cakap "no 2, TUNANG SAYA, sapa la tunang dia tu kan" =p ahahahaha

haaaaa lupa nak gtaw, lassttt sesi ceramah semua ada satu UJIAN MINDA.. ada 30 soalan semuanya & WAJIB lepas atleast 15 baru leh dapat sijil. kalau tak lepas jugak, insyaAllah di atas budi bicara ustaz tu mungkin akan dapat jugak sijil.. ustaz tu pon paham orang nak kawin kan, nak buat kerja elok so dia pon tolong la...

DAN ! alhamdulillah aku hanya salah 2, maknanya dapat 28 Laaaa wehh.. tere tak ??? hahaha & si tunang dapat 20++ gak tapi x engat brapa yang pasti rendah dari aku.. habes ceramah jenuh kena sakat dengan aku~ lalalallalala =p


ok tu ja kot sedikit sebanyak pasal kursus perkahwinan ni. so pada sesapa yang nak daftar kat Sejati Diri Enterprise ni boleh la hubungi no yang berikut :


NO pejabat : 04 380 5777
Talian 24 jam: 012-405 9346 En. Sobri
Kerani Bayan Baru: 012-460 9364 Cik Liana
Kerani Sbrg Jaya : 012- 584 1516 Cik Nurul




Jadual Kursus Pra Perkahwinan
(clik pada gambar untuk tumbesaran)

Buku untuk bakal pengantin :)

tadaaaaaaaaaaa !!!!!!!

green lite pertama ! yeaaaaahh dah boleh kawen: hahaha

p/s: pada sesapa tengah cuti sem ka, free2, dah abes blajar elok la p sekarang sebab tengah ada masa. nanti2 dah sibuk kan. & ikut dari pengalaman aku, once kita dah dapat sijil ni memang legaaaaa gila.. fuh ! penat taw dak nak hadir kursus ni. Sumpah dua2 hari aku bantai tido lepas maghrib & bangun kul 10 lebih & susah nak tdo balik dah sebab dah tdo awal td.

penatt wehh penattt ... ok ni pon nak sambung tdo. penat dengaq ceramah siang tadi ta abes lagi.. si tunang dah lamaa lelap T-T

bai !
assalamualaikum =D



Thursday, May 5, 2011

I PHONE 4 / BLACkBERRY BOLD / TORCH ?

Ok SIRYESS !! sangat memerlukan bantuan readers2, tu pon kalau ada yang jengok2 blog ni la T-T

Tolongg wehh ! pada sesapa yang penah atau sedang guna smartphone.. boleh tak share kan
apa2 yang menarik tentang smartphone ni.. sekarang tengah konpius nak memilih sama ada blakberry Bold, Torch takpon Iphone ! wuaaaa plisss..

Incik tunang memang dok aim Iphone4 dah. tp disebabkan aku ni kekampungan so macam kekok la guna touch2 skriin ni, besala jakun x penah guna.. nanti takot terhegeh2 nak tekan segala application tuu, macam renyahhh jaa nak touch2 ..... wuwuwuwuwuuwu =.=''

tapi bila tengok balek macam SUKAAAAA.. orang cakap ''mula2 memang la x gheti nanti lama2 ok la.. sapa2 pon mula dari 0 KAN !'' huhuhu =|

DAN dalam masa yang sama jugak, aku minat blakcberry.. tapi tak sure which 1 lagi better.
dari segi Price memang la menang kat Torch kan.. tapi tamau tau tu.. nak taw kelebihan & keburukan both.. & kalau sesapa yang memang ada experience guna smartphone ni share2 la k.
plisssssssssssssss.....


haaa kalau ada mana2 blog or kat memana yang boleh review pasal ketiga2 smartphone ni harap boleh share or tinggalkan Link.. k :)











ok datss all sayanggg2 ku.. *dan2 sayang* hahaha =p

Incik Tunang Saya Tak Romantik Tapi Pemurah & Baik Hati =|


INCIK TUNANGAN SAYA TAK ROMANTIK *siryess* TAPI BEGITU PEMURAH & BAIK HATI

saya dapat adiah besstt sempena besday even lambat =D

The bestt part adalah incik tu bawak saya masok 4-5 kedai & suh pilih apa ja barang yang i nak
tapi 1 jela sebagai hadiah.. wat?? bior benor dak ni.. hehehe
*hati menjerit-jerit keriangan, jangan NYESALL ye yank*

Dah target dah nak apa.. tapi sampai kedai ke-5 baru jumpa yang betol2 berkenan !
ni haa....














teheeeeeeeeeee ;D

*kan dah cakap jangan nyesal... nyesal x ? nyesal x ?* :p









Ni buat bertambah-tambah sayangg, eceh *nampak sangat materialistik* haha
tapi bukan i yang mintak, dah orang nak bagi kan :)
btw, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari ;D











Thanksss sayangg, thankss so much ! i love u sanat2 eh sangat-sangat! hahaha
*dont worry, u tak bagi beg tu pon i still <3 u yee.. hohoho*






The *kurengg best part* adalah... : incik tunang saya bukanlah romantik, no bunga2, no card2 besday segala, no sweet wishes from him & banyak lagi la.. tapi dia tetap sweet di hati i sebab i boleh pilih apa saja barang yg i nak di kelima2 kedai tu.. THANKSS again b.. :))

Wednesday, May 4, 2011

Interview OH Interview =)

salam =)

mood sekarang adalah hati berdegup kencang abes ! bedebor gila lah... rasa2 time nikah nanti rasa camni tak ? hahahahahhaha *gatei btoi* :p

Ok, act esok o5/05/11 adalah my 1st interview. so WAJIB lah BERDEBAR kannn ! huhuhu
takot laa. Esok insyaAllah kalau tada pa2 hal, esok pagi pukul 9 gerak dari rumah. Interview pertama ni adalahh di bank (Ambank). since bank tu nak melancarkan branch barunya so haruslah nak hire new employee kan.. Tapiiii. disebabkan ni adalah buat pertama kali nak disoal bermacam2 so tak tercapai akalku apa jenis soalan yang nak ditanya.. erghhhhhh! tolong2 any tipss plisss T-T

DAN disebabkan ini buat pertama kalinya so aku tak menaruh harapan yang tinggi
menggunung. ada rezeki adalah kalau tada anggap ja sebagai satu pengalaman. next time boleh gunakan pengalaman yang ada untuk interview seterusnya kan :) think POSITIF !

InsyaAllah aku berpegang pasa 1 prinsip ni. Rezeki Allah ada dimana2 =) tapi kena usaha sama la kan.. kalau dok harap datang bergolek memang TAKK la kan :P
& A big thankss jugak untuk incik tunang saya sebab dia la yang tolong kol bank ni & flyers bank ni bapak incik tunang kite yang bagi =))

Umm ok la nak tdo awal esok nak bangun awal nak mempersiapkan diri dari segi mental & fizikal ! chewah macam nak p interview POLIS suda..

Akhir kata, doakan semuanya berjalan dengan lancar, & ada rezeki dapat keja tu =))
aminnnn ......

Sunday, May 1, 2011

Happy Besday To Me =) =(

hello uolssss...

Today adalah BestDay i yang paling bestt..
nak tahu apa aktiviti yang TERBAIK itu ?




Tadaaaaaaa...........................

Makan


ONLINE


Dannn Tdoooo !


HEAVEN BUKAN ?? =.=''
Ni adalah sesi merehatkan diri semahu-mahunyaa.


SEKIAN =D