Tuesday, June 7, 2011

Chef untuk lunch hari ini (=

salam uolss..


Tajuk untuk entry kali ini adalah 'modai' semata-mata untuk update blog ! hehe
sumpahh teringin gila nak update, banyak cerita yang ni kongsikan, tapi tak tahu nak mula dari mana so cancel nak update !

dan entry kali ini merupakan sesi update secara spontan oyeahh ! hahaha

lepas masak teros update. kelessss x ? makan pon tak lagi k.

hari ni turn i menjadi chef ! almaklulma umah ni ada 3 orang jek so 4 sure la my mum & i je yang akan menjadi chef kannn.. abah pulak tolong jadi perasa & tolong makan jek -.-''

4 ur info ini bukan pertama kali i masak. boleh dikatakan selalu jugak la.. kalau malas sangat baru mak masak.. maklumla dekat2 nak 'langsung' ni kena la rajin2 ke dapur ye dak.
kalau dulu kat umah sewa haremmmm pegang kuali pon susah. kalau ada pon goreng telur ja. miahaha..

sekarang alhamdulillah khatam dah serba sedikit pasal masakan. setakat makanan harian yang dok makan tu insyaAllah dah lepas. kalau nak demand lebih2 sila ke kedai ye. hahaha
pelan2 kayuh ye..tapi tada hal suma tu small matter.

actually masak ni bukan susah pon. sebenarnya kita sediri yang malas. semua bergantung pada diri sendiri, kalau diri sendiri nak, kita akan cuba sampai boleh kan... kalau setakat resepi tenet balambakk weh. dah kata dunia di hujung jari kan.. gugel ja nak masak pa bederet resepi yang keluar. so tiada alasan untuk tidak tahu resipi ! *chewah*


OK, untuk menu harini adalah sama seperti selalu iaitu ikan curut goreng, sayur buncis & tambahan 1 main menu iaitu ikan bawal masal swet sour & menu ini juga diambil dari internet. saja nak try masakan baru.. selalu masak benda sama & sikit ja dalam 2,3 lauk.
Dah penghuni rumah ni pon 3 orang memangg tak la nak masak bebanyak kann..

akan datanggg punya insyaAllah betambah family maka bertambah la lauk ! ewah.. hahaha

so moh la kita menjamu selera.. jemput ya sumaaa
* orang dah abes lunch aku baru nak makan* :P







p/s: misi seterusnya adalah untuk masak masakan & lauk-pauk kesukaan incik tunang =)

No comments:

Post a Comment